POŽÁR – 01.03.2015 OPATOVICE

Požární poplach – POŽÁR – NÍZKÉ BUDOVY

01.03.2015 OPATOVICE, Hlavní ul., požár kotelny

00:45 byl vyhlášen požární poplach pro jednotky SDH Hranice, Opatovice a Kelč.

Dle požárního poplachového plánu byly svolány jednotky dobrovolných hasičů obcí Opatovice, Hranice a Kelč. Spolu s jednotkou Hasičského záchranného sboru vyjely k požáru rodinného domu v Opatovicích.

 

Převzato z HZS Olomouckého kraje (pro fotografie HZS klikněte na odkaz):
HZS Ol.k. – Noční požár střechy rodinného domku v Opatovicích na Přerovsku.

 

Noční požár střechy rodinného domku v Opatovicích na Přerovsku.

Po nepříjemném zjištění o hořícím objektu, zřejmě sousedovi garáže, převzalo operační středisko hasičů v neděli 1.3.2015 informaci od volajícího na lince tísňové pomoci v obci Opatovice na Přerovsku. K události následně vyjely čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů, včetně jednoho mezikrajského posílení hasičů Zlínského kraje.  

Ohlášení převzalo operační středisko krátce před jednou hodinou ranní ( 0:43 ), poté vyslalo profesionální hasiče požární stanice Hranice s osádkami dvou cisternových vozidel, za posílení jednotkami hasičů Opatovice, Hranice a Kelč. Provedeným průzkumem hasiči zjistili zahoření přístavku a střechy rodinného domku, zasažené z větší části. Majitelé naštěstí včas utekli do bezpečí. Hasiči postupně pomocí tří hasebních proudů požár lokalizovali, v následujícím čase dohašovali další skrytá ohniska, odvětrávali a vyklízeli požárem zasažené prostory. Bylo nutné rozebrat ohořelou střešní konstrukci a vynosit velké množství požárem zasaženého, skladovaného materiálu.

 

Starosta obce pro poškozené zajistil náhradní ubytování. Hasiči z garáže během své činnosti vytáhli zaparkované vozidlo a tlakovou láhev s propan-butanem. Celková likvidace proběhla zhruba po třech hodinách a hasiči krátce před čtvrtou hodinou ranní místo události protokolárně předali majiteli.. Během požáru nedošlo k žádnému zranění osob či zasahujících hasičů. Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně předmětem došetřování, výše škody byla vyčíslena v částce 700 tis korun. V dopoledních hodinách zde bude pokračovat došetřování ve spolupráci s Policii ČR.

  

Zdeněk Hošák

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

email: zdenek.hosak@hzsol.cz

tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )

tel : +420 950 770 246 ( kancelář )

mobil: +420 721 810 541

web : www.hzsol.cz

 

Fotografie od člena Jednotky SDH Hranice. Album na www.rajce.idnes.cz

 


Comments are closed.