TECHNICKÁ POMOC – 29.02.2012 – 18:03 – Galašova, kry ve Veličce

Požární poplach – TECHNICKÁ POMOC, protipovodňové opatření, kry blokující koryto potoka

29.02.2012 18:03 Hranice, potok Velička a potok Ludina

   Po pominutí nebezpečí z řeky Bečvy a odčerpání zatopených sklepů a zahrad v Kropáčově ulici byli členové jednotky SDH Hranice odvoláni na základnu.

   Ve večerních hodinách začali ohrožovat obyvatele Hranic potoky Velička a Ludina. Uvolněné ledové kry se začínali hromadit a ucpávat koryta potoků. Voda tak nemohla volně odtékaz a hrozilo rozlití. Velička ohrožovala především v ulicích Galašova a Čechova. Ludina v ulici Komenského.

   Jednotce SDH Hranice byl vyhlášen poplach krátce po 18-té hodině na žádost řídícího důstojníka. Činnost naší jednotky spočívala v monitorování situace, v místech kde se dalo za použití dostupných prostředků minimalizovat riziko vylití. Spolupracovat s jednotkou HZS p.s. Hranice, která souběžně řídila činnost těžké techniky k odstraňování a rozbíjení ledových ker v potocích. V neposlední řadě informovat občany o postupu v odstraňování nebezpečí.
   Aby nedošlo k úplnému ucpání koryt bylo zapotřebí rozbíjet kry níže po proudu a uvolňovat tak koryto pro kry proti proudu – tak aby se daly splavovat až do řeky Bečvy.

   Všechny kry se podařilo rozbít, a uvolnit až v nočních hodinách. 

   Více informací: www.hzsol.cz – Přehled výjezdových událostí spojených s táním sněhu a odstraňováním ledových ker


Comments are closed.