POŽÁR – 29.10.2019 Smetanovo nábřeží

Požární poplach – POŽÁR, DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY

29.10.2019 Smetanovo nábřeží – požár nápravy nákladního auta

07:11 byl vyhlášen požární poplach pro jednotk v I.stupni požárního poplachového plánu

Na tísňovou linku byl ohlášen požár nápravy nákladního vozidla.
Vzhledem k tomu, že se jednalo o kamión převážející propan-butan, byl vyhlášen požární poplach v I.stupni dle poplachového plánu. Na místo tedy vyrazily tyto jednotky: HZS ze stanic Hranice a Lipník nad Bečvou a jednotky SDH obcí Hranice a Opatovice.
Díky pohotovosti řidiče a pomoci dalších řidičů, se požár nerozšířil. Hasiči provedli dohašení a za průběžné kontroly pomocí termokamery prováděli ochlazování.

Citace ze stránek HZS Olomouckého kraje:

Na uzavřenou komunikaci v obou směrech narazili řidiči v úterý po 7. hodině ráno za Hranicemi na I35 ve směru na Teplice nad Bečvou. Hasiči zde řešili technickou závadu na brzdách na nápravě cisterny převážející propan-butan. Brzdy kvůli závadě velmi silně dýmily. Hasiči museli vozidlo rychle ochladit. Poté byla cisterna odtažena na odstavné parkoviště, kde hasiči ještě provedli závěrečnou kontrolu termokamerou. Komunikace zůstala po dobu zásahu uzavřená. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hranic a Lipníku nad Bečvou, spolupracovala také jednotka dobrovolných hasičů z Opatovic. (LB)
(poznámka: na místě zasahovala i naše jednotka SDH Hranice)

Fotografie od člena jednotky SDH Hranice:



Comments are closed.