POŽÁR – 22.12.2014 Pod Hůrkou

Požární poplach – POŽÁR – NÍZKÉ BUDOVY

22.12.2014 Pod Hůrkou, požár rodinného domu

15:48 byl vyhlášen požární poplach pro jednotky SDH Hranice a SDH Opatovice.

   Dle Požárního poplachového plánu Olomouckého kraje vyjely jednotky HZS ze stanic Hranice a Lipník nad Bečvou a jednotky SDH obcí Hranice a Opatovice k požáru rodinného domu, který ohlásili sousedé.
Více informací níže.

 

Fotografie od člena Jednotky SDH Hranice. Album na www.rajce.idnes.cz

 

Video natočené přihlížejícím a publikováno na youtube.com

 

Požár střechy objektu v rekonstrukci – Hranice, ulice Pod Hurkou

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se v pondělí 22.12.2014 v podvečerních hodinách na likvidaci zahoření střechy objektu v rekonstrukci, aktuálně není obýván a vše se obešlo bez zranění osob. 

Operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální hasiče stanic Hranice a Lipník nad Bečvou za posílení dobrovolnými hasiči Hranice a Opatovice. Dle získaných informací požár nejprve zasáhl menší přístřešek a poté se dostal do štítu a části střechy zmiňovaného domu. Rozsahem tak poškodil větší část střešní krytiny. K součinnosti při likvidaci požáru byla také přivolaná hotovostní služba energetiků, v blízkosti střechy jsou vedeny dráty elektrického napětí pod proudem.

 Jednotkám se po zhruba čtyřiceti minutách podařilo celkově zabránit dalšímu rozšiřování, dále prováděli rozebírání střešní konstrukce a dohledávání možná menší skrytá ohniska. K události dorazil také vyšetřovatel zjišťování příčin vzniku požáru a provádí ohledání. Prozatím není stanovena výše škod, rovněž tak není známa i příčina vzniku požáru.

Zdeněk Hošák

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

email: zdenek.hosak@hzsol.cz

tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )

tel : +420 950 770 246 ( kancelář )

mobil: +420 721 810 541

web : www.hzsol.cz

 

Hranický deník – Střechu rekonstruované budovy v Hranicích pohltily plameny


Comments are closed.