POŽÁR – 13.10.2014 STŘÍTEŽ NAD LUDINOU -=taktické cvičení=-

Požární poplach – POŽÁR – SHROMAŽDIŠTĚ OSOB -=taktické cvičení=-

13.10.2014 Střítež nad Ludinou – požár podkroví a střešní konstrukce ZŠ

15:59 byl vyhlášen požární poplach pro naši jednotku SDH Hranice, jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Střítež nad Ludinou a Jindřichov.

Požár podkroví ve třetím patře a následné rozšíření požáru na střešní konstrukci budovy Základní školy ve Stříteži nad Ludinou.
   Na místo byli vyslány jednotky dle „Požárního poplachového plánu Olomouckého kraje“ a to jednotka Hasičského záchranného sboru požární stanice Hranice s jedním cisternovým vozem a výškovou technikou – automobilovým žebříkem, jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Střítež nad Ludinou, Jindřichov a Hranice všechny jednotky s cisternovým vozem a dopravním automobilem.
   Při příjezdu první jednotky již byla většina žáků a personálu základní školy evakuováno. Pár osob zůstalo uvězněno v horním patře budovy a hasiči jej vyváděli za pomocí vyváděcích masek napojených na dýchací přístroje. Z budovy byly zachráněny dvě osoby a předány k ošetření.
   Hašení požáru bylo prováděno hadicovým vedením vytvořené po schodišti a hašení pomocí proudnice na automobilovém žebříku.

Jednalo se o taktické cvičení! Po ukončení cvičení bylo provedeno vyhodnocení cvičení.

Fotografie od člena Jednotky SDH Hranice. Album na www.rajce.idnes.cz

 


Comments are closed.