POŽÁR – 31.12.2014 HUSTOPEČE NAD BEČVOU

Požární poplach – POŽÁR – NÍZKÉ BUDOVY

31.12.2014 Hustopeče nad Bečvou, požár rodinného domu

15:55 byl vyhlášen požární poplach pro jednotky SDH Hustopeče nad Bečvou a Hranice.

 

Požár ve sklepě rodinného domu v Hustopečích nad Bečvou

V 15:54 hodin přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje hlášení o plamenech, které šlehaly ze sklepního okna rodinného domu v obci Hustopeče nad Bečvou, ulice U Hřiště. Oznamovatel nevěděl, zda se uvnitř domu nachází osoby. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic, dobrovolní hasiči z Hranic, Hustopečí nad Bečvou a o pomoc byla požádána i jednotka profesionálních hasičů HZS Zlínského kraje z požární stanice Valašské Meziříčí.

Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř objektu nikdo není, majitelé nebyli doma. Hasičům se podařilo okýnkem utlumit plamenné hoření a snažili se dostat dovnitř domu, který byl zakouřen dýmem. Požár zasáhl dřevo uskladněné poblíž topidla.

Za necelou hodinu se hasičům podařilo plameny dostat pod kontrolu, v průběhu likvidačních prací rozebírali hromadu dřeva, vyskladňovali je a dohašovali ohniska požáru.

Požár způsobil předběžně škodu 5.000 Kč a nebyl při něm nikdo zraněn.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

 

Dva zásahy v samém závěru letošního roku – požár RD Hustopeče n/B a požár křovin na sídlišti Struhlovsko Hranice. Fotografie od člena Jednotky SDH Hranice. Album na www.facebook.com

 

Další informace také: Hranický deník – Silvestr v regionu: požáry, rvačky opilců, jinak klid


Comments are closed.