POŽÁR – 23.4.2011 Hranice, ul. Havlíčkova

Požární poplach – POŽÁR

23.4.2011 Hranice, plameny ze střechy domu nedaleko lesa

17:31 Byl vyhlášen požární poplach pro jednotku SDH Hranice a SDH Opatovice.

Osoba, která požár nahlašovala uvedla, že vidí šlehat plameny z domku nedaleko lesa – na konci ulice Havlíčkova. Pracovník operačního střediska vyhodnotil situaci za velmi vážnou vzhledem k období sucha, které v tento čas je. Povolal na místo jednotku HZS Olomouckého kraje požární stanice Hranice, požární stanice Lipník nad Bečvou a zároveň vyhlásil požární poplach pro jednotku SDH Hranice a SDH Opatovice. Po příjezdu na místo událostí jednotkou HZS p.s. Hranice, že se jedná o pálení klestí. Na místo dorazila jednotka SDH Hranice s cisternovým vozem, ostatní jednotky a vozidla byla odvolána.
U tohoto pálení byly přítomny osoby a majitel oznámil, že pálení nahlašoval přes webový formulář.

Doporučujeme:
vyplnit formulář na stránkách HZS příslušného kraje (Olomoucký kraje www.hzsol.cz – naleznete jej v pravém sloupci – OHLÁŠENÍ PÁLENÍ – odkaz: „Formulář pro ohlašování pálení“) Internetové stránky hasičských sborů jsou podobné a všechny obsahují formuláře pro ohlášení pálení.

– kde uvedete všechny potřebné informace a navíc díky mapce můžete přesně označit místo pálení.

v den pálení zavolat na linku Informačního a operačního střediska příslušného kraje a potvrdit pálení (pro Olomoucký kraj: 950 770 010 )- operační důstojník podle aktuálních podmínek může doporučit další opatření případně pálení odložit (v případě nevhodného počasí – období sucha, silný vítr a podobně).


Comments are closed.