DOPRAVNÍ NEHODA – 7.1.2012 D1 308km u sjezdu do Hranic

Požární poplach – DOPRAVNÍ NEHODA, úklid vozovky, únik provozních kapalin

07.01.2012 D1 308km u sjezdu do Hranic, dopravní nehoda kamionu, únik provozních kapalin

 

– Převzato z www.hzsol.cz –

Komplikace po dopravní nehodě nákladního vozidla na D1, 308 km u Hranic

 Pomoc hasičů po dopravní nehodě s únikem velkého množství provozních kapalin.

Čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů likvidují následky dopravní nehody nákladního vozidla, které krátce před půl dvanáctou v úterý 7.2.2012 havarovalo do svodidel s následným nárazem i do protihlukové stěny na dálnici D1 v úseku 308 km, nedaleko sjezdu na Podštát. 

K pomoci po kolizi vozidla vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru nejprve dvě profesionální jednotky požárních stanic Hranice a Lipník nad Bečvou. V době jejich příjezdu byla poskytována pomoc zraněnému řidiči osádkou ZZS. Hasiči vzhledem k velkému úniku provozních kapalin na komunikaci poté povolali chemický speciál a také k pomoci při stavěním norné stěny i jednotku dobrovolných hasičů z Hranic.

Nepatrné množství uniknutých provozních kapalin se odtokovými kanály dostalo i do místního potoka Velička. Hasiči provedli zachycení pomocí norné stěny. Její instalaci nejprve předcházelo prosekání se ledem na zamrzlém potoce. Zbylou naftu z proražené nádrže hasiči přečerpali do náhradních sudů a pomocí sorbentu likvidovali uniklé provozní kapaliny z vozovky. 

Během jejich zásahu došlo také k dalším dvou nehodám po sobě. Nejprve nepozorný řidič dostal smyk a narazil do svodidel. Jednalo se ale jen menší náraz. Za následujících několika minut poté narazilo další osobní vozidlo do vozidla řídícího důstojníka Hasičského záchranného sboru, vše se obešlo bez zranění. 

Hasiči na místě stále zasahují,  provádí úklid komunikace ve spolupráci ze specializovanou firmou. Komunikace byla během činnosti hasičů zprovozněna částečně jedním pruhem.

 

Foto z místa nehody budou k tiskové zprávě aktualizovány během dne.

 

 

 

 

 

 

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel. : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz



Comments are closed.